Descopera cum te pot ajuta!

Poate ca te afli intr-un moment dificil al vietii. Poate simti ca a disparut rostul anumitor actiuni pe care le faci, dar nu stii ce sa schimbi, cu ce sa le inlocuiesti. Poate ca esti coplesit/a de anumite evenimente din viata ta. Sau vrei pur si simplu ca viata sa fie altfel si iti e greu sa te decizi incotro sa te indrepti. Toate acestea si multe alte situatii similare in care intram ne fac uneori sa credem ca suntem niste fiinte ciudate, care nu-si mai gasesc locul si rostul. Mai toti oamenii trec prin astfel de momente, chiar daca se feresc sa vorbeasca despre ele. Uneori avem nevoie de ajutor din afara pentru a ne regasi resursele interioare si a iesi la lumina. Rolul meu este sa-ti dau o mana de ajutor atunci cand uiti de forta ta interioara, iar in continuare iti voi explica cum pot face asta.

            Ca psihoterapeut, consilier sau coach – eu lucrez pentru tine, impreuna cu tine. Acele zone din viata ta care te deranjeaza cel mai mult in momentul de fata au prioritate si pentru mine. Prin urmare vom stabili impreuna, prin colaborare, o lista de probleme si vom lucra la fiecare, pe rand.

            Consider important sa stii ca am ales sa impartasesc cu clientii acele practici terapeutice care m-au ajutat si ma ajuta pe mine; mai intai de orice, eu sunt om si abia apoi terapeut. Am probleme nerezolvate, anxietati si momente dificile iar uneori sunt chiar departe de comportamentul ideal la care aspir. Traversand de-a lungul vietii diferite situatii de criza, am trait si eu sentimente de coplesire, neputinta, disperare si multe altele. „Criza” este un cuvant pe care orice om il intelege intr-un sens experiential; desi poate ca detaliile unei imprejurari dificile sunt diferite, in mare stim ca este vorba despre o situatie neobisnuit de solicitanta, de grea si de amenintatoare.        

            In perioada de criza nimic nu infloreste, dar odata ce greul trece am vrea sa revenim la normal si uneori avem nevoie de ajutor pentru a ne regasi drumul. Alteori nu este vorba de o criza, ci de greutati pe care le ducem cu noi ani de zile si care se cronicizeaza lipindu-se de sufletul si de mintea noastra. Oricum ar fi, este dreptul nostru sa determinam daca putem face ceva, cat de mult este in controlul nostru sa actionam si ce avem de facut.

            Pentru a afla mai multe despre noi, trebuie sa invatam sa ne ascultam corpul, mintea si emotiile – iar acest lucru il putem face fiind o parte activa in cadrul terapiei. Ceea ce iti propun este sa discutam, sa facem impreuna anumite exercitii care sa te ajute in aceasta directie si apoi sa continui acasa cu „teme” prin care te cunosti mai bine si prin care poti aduce in viata ta schimbarea. Da, schimbarea este necesara deoarece continuand sa faci ceea ce ai facut vei obtine rezultatele pe care deja le stii – ori tu nu asta vrei.

            Din punctul meu de vedere a cere ajutor este o dovada de forta, deoarece ai in primul rand puterea de a-ti recunoaste limitele. Prin urmare, daca esti gata sa faci primul pas, te invit sa te programezi la o intalnire pentru a afla mai mult si a vedea daca sunt persoana potrivita sa te ajut pe o mica portiune din drumul vietii tale.