Primul pas spre vindecare

Este greu sa ne gandim la vindecare atunci cand traim o mare durere. Uneori respingem total ideea ca ne-am putea vindeca la un moment dat; cu toate astea, procesul ar fi putea fi mai usor decat crezi.

            Lucrurile bune au nevoie de timp pentru a creste in noi – aceasta este ancora mentala de care trebuie sa te agati pentru a face loc, incet – incet, unei schimbari in bine. Atunci cand suferi, timpul poate fi aliatul tau de nadejde daca nu refuzi progresul. Lucrurile nu raman pe loc, oricum am crede in clipele grele, iar partile tale ranite pot fi vindecate.

            Vindecarea nu inseamna sa te prefaci ca nu te-a durut; mai degraba sa ajungi in stadiul in care rana isi pierde puterea de a-ti influenta viata si emotiile. Drumul spre vindecare il vei gasi tu, uneori cu ajutor atunci cand iti va fi prea greu. Este un parcurs care face parte din calatoria ta unica in aceasta existenta.

            Pentru a initia procesul vindecarii, primul pas este sa ajungi sa-ti accepti problema sau problemele. Suna putin a cliseu, dar este cat se poate de adevarat: a fi mai bine incepe cu acceptarea. Accepta inclusiv ca ai putea avea nevoie sa fii ajutat, sau chiar salvat. Noi, oamenii, nu suntem destinati sa traim distrusi de situatii, ci sa depasim greutatile si sa mergem mai departe, utilizand cunostintele din urma diferitelor experiente pentru a atinge starea de inflorire.

            Cartea vietii noastre se scrie capitol cu capitol; nimic nu poate fi lasat deoparte. Pe masura ce dam pagina, incepem sa intelegem din ce in ce mai bine cauzele experientelor traite. Realizam, de asemenea, ca avem voie sa cadem si apoi sa ne ridicam de tot atatea ori – iar asta ne ajuta sa ne expansionam mental si emotional. Viata noastra este o calatorie extrem de personala: fiecare se vindeca in modul sau propriu, fiecare traieste in modul sau propriu si fiecare este propriul sau erou.

            Vindecarea vine in valuri, la fel ca si durerea. Nu te opune schimbarii, ci traieste ceea ce vine. Ai incredere in abilitatea ta de a reusi, de a trai timpuri fericite si prospere. Tu esti cel care poate indeplini tot ceea ce isi propune.