Te pot ajuta sa faci urmatorul pas

            Viata nu este liniara; ba chiar, uneori avem senzatia ca ne invartim in cerc si suntem blocati in acelasi tip de situatii, evenimente, emotii negative. La fel este si cu viteza noastra de procesare, de gasire a unei solutii optime: uneori vedem imediat drumul, alteori propriile noastre filtre mentale si emotionale ne tin pe loc sau ne indreapta catre fundaturi disfunctionale.

            Atunci cand recunosti ca nu ti-e bine si vezi ca tot ce ai incercat nu te ajuta, este momentul sa ceri ajutor. In societatea noastra este uneori greu sa vorbim despre problemele noastre; prin urmare, cand cineva reuseste sa treaca de acest tabu, da dovada de o forta interioara mare, o energie ce poate fi directionata, cultivata in scopul ameliorarii sau vindecarii (atunci cand este posibil).

            Terapeutul este persoana care, intr-un mod profesional, face echipa cu tine si care lucreaza alaturi de tine pentru ca tu sa te simti mai bine. Desi este greu sa-ti dezvalui cu sinceritate problemele unui necunoscut, in mod paradoxal uneori este mai usor sa faci acest lucru decat cu cei care-ti sunt apropiati. In relatia terapeutica intri din punctul in care te afli, asa cum esti; poti lasa nesigurantele deoparte deoarece esti de aceeasi parte a baricadei cu terapeutul, si impreuna cu el vei lucra pentru a identifica cel mai functional pas ce urmeaza a fi facut in viata ta.

            Acesta este angajamentul meu si promisiunea ca imi voi da toata silinta pentru ca tu sa te simti mai bine cu tine si cu tot ceea ce se petrece in jurul tau. De regula sunt ferma in urmarirea acestui scop si, deoarece o mai buna functionare a ta este obiectivul meu terapeutic, nu voi ezita sa-ti recomand un alt specialist daca voi considera ca te poate ajuta mai bine.

            Dincolo de toate acestea, mai presus de orice sunt om – prin urmare supusa greselii. Se pot petrece si erori in acest proces, dar imi declar aici intentia ferma de a te sustine pentru ca viata ta sa se dezvolte intr-un sens pozitiv.